Канадската платформа за  етно музика Ethnocloud предлага българския кавалджия Владимир Величков да

...
Канадската платформа за  етно музика Ethnocloud предлага българския кавалджия Владимир Величков да
Коментари Харесай

Пловдивски музикант в надпреварата за Грами

Канадската платформа за  етно музика Ethnocloud предлага българския кавалджия Владимир Величков да бъде номиниран за премията Грами за албума му „ Пробуждане “ в две категории. Платформата е най- огромната ранглиста в света за етно джаз, в която са включени над 90 хиляди реализатори и групи от 166 страни.



Платформата предлага за най- огромната музикална премия единствено Величков в категориите инструментален и глобал. И сега българският инструменталист е преди всичко в топ 40 в платформата по гледаемост и слушаемост на една от пиесите си в албума. Предложенията за Грами се вършат до края на септември, а спечелилите ще бъдат оповестени в Лос Анджелис при започване на идната година.

Владимир Величков е надарен музикант, занаятчия на кавала, ослепителен импровизатор с истински хрумвания, на които ловко придава модерно звучене и светоусещане.

Той е измежду майсторите – кавалджии, свирил е с Антони Дончев, Стоян Янкулов – Стунджи, Иво Папазов, Теодосий Спасов, Мат Купър и други. Българската аудитория го познава и като един от  оркестър Канарите, учител е в Пловдивския университет Паисий Хилендарски и създател на студентската група за етно джаз Жарава.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР